Läs intervjun med VD för PExA AB, Tomas Gustafsson, i Impala Nordic

..............................................................

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

..............................................................

PExA AB är LifeScience-bolaget som utvecklar ett patenterat forskningsinstrument för lungforskning. Nu kan du läsa en nyligen publicerad intervju med Tomas Gustafsson, VD för PExA AB där han berättar om bolagets innovativa instrument och unika teknologi. Läs mer om hur PExA öppnar upp nya möjligheter för tidig upptäckt och behandling av lungsjukdomar och om kundbasen i den globala forskningsvärlden.

Läs hela intervjun HÄR

Tomas Gustafsson berättar bl.a om PExAs milstolpar i artikeln:

"De viktigaste milstolparna för oss de senaste åren har varit att få in fler kunder och samarbetspartners samtidigt som fler vetenskapliga publikationer har presenterats både i journaler och som vetenskapliga postrar på Europas och USAs största lungkongresser. Bolaget har för första gången deltagit med egen monter på dessa kongresser och har därmed träffat många potentiellt nya kunder som nu bearbetas.

Genom att analysmetoderna för det provtagna materialet har blivit både känsligare och billigare så har fler publikationer påvisat att denna provtagningsmetod kan ha stor framtida betydelse för att förstå sig på, diagnosticera, behandla och följa upp lungsjukdomar. Ytterligare milstolpar som har uppnåtts är att vi under förra året bland annat fick förtroendet att få sälja instrument till en betydande amerikansk myndighet samt att vi nu även ingår i flera internationella universitetsbaserade konsortier inom lungforskning.

Vi ser det även som en viktig milstolpe att Cancerfonden gått in och delfinansierat det spännande arbete som pågår i Lund inom lungcancerscreening."

Om PExA AB:

PExA AB (556956-9246) har utvecklat PExA 2.1, ett patenterat forskningsinstrument som hjälper forskare att på ett smart sätt samla in biologiska prover från de minsta luftvägarna genom en enkel utandningsmanöver. PExAs teknologi används för närvarande av framstående forskargrupper i flera olika länder och forskning med instrumentet har resulterat i cirka 40 vetenskapliga publikationer, vilka fungerar som referensmaterial för PExAs metod. Bolagets långsiktiga målsättning är att marknadsföra och sälja diagnostiska instrument för folksjukdomar (t.ex. lungcancer och KOL) som ska användas globalt för diagnostisering eller allmän screening på inrättningar där vård erbjuds. Bolaget avser vid den tidpunkt det är aktuellt med försäljning till kliniker att ha utvecklat mer patientnära, smidiga och kommersiella produkter, vilket innebär att PExA vänder sig till en betydligt bredare marknad, vilken idag omfattar åtskilliga miljoner patienter globalt.

PExAs B-aktie är noterad på Spotlight Stock Market.

https://pexa.se/